VMware komt met cloud-oplossingen voor eenvoudiger beheer van het Software-Defined Datacenter

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens VMworld 2013 Europe heeft VMware, Inc (NYSE: VMW), wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, nieuwe mogelijkheden en verbeteringen aangekondigd van zijn portfolio cloud-beheeroplossingen. Deze moeten het beheer van IT-diensten voor meerdere clouds en platformen vereenvoudigen en automatiseren. Aangekondigd worden VMware vCloud Automation Center 6.0, VMware vCenter Operations Management Suite 5.8, VMware IT Business Management Suite en VMware vCenter Log Insight 1.5. Daarnaast zal VMware de automatisering en beheermogelijkheden updaten van VMware vCloud Suite 5.5, dat werd geïntroduceerd op 26 augustus 2013 jl.

“Wanneer IT bij wil blijven met de eisen vanuit de business en op een flexibele manier IT-diensten wil leveren, dan moet het een 'broker' van IT-diensten worden, in plaats van een bouwer”, zegt Ramin Sayar, senior vice president en general manager, Cloud Management bij VMware. “VMware cloud-beheeroplossingen bieden IT deze flexibiliteit, maar daarnaast ook standaardisatie en verzekering van governance en controle. Het maakt daarbij niet uit of het doel is een gevirtualiseerde omgeving beter te beheren, een vSphere private cloud te bouwen, uit te breiden naar de hybrid cloud of ‘broker’ te worden van diensten over meerdere providers.”

Wanneer IT-afdelingen zich ontwikkelen tot ‘brokers' van IT-diensten, dan kunnen ze vertrouwen op de VMware cloud-beheeroplossingen voor belangrijke aspecten van IT-as-a-Service, zoals:

On-demand toegang tot iedere dienst: Om te voldoen aan de verwachtingen van directe toegang tot diensten, kan de IT-afdeling de flexibiliteit verhogen en infrastructuur-, applicatie-, desktop- en op maat gemaakte diensten leveren op diverse platformen en clouds met één gemeenschappelijk governance-raamwerk. Dit vereenvoudigt en bepaalt hoe diensten worden afgenomen.
Transparantie van kosten: Door transparantie te bieden in de kosten van VMs, infrastructuurdiensten en het gebruik van shared resources, kan de IT-afdeling de eindgebruikers helpen een meer gefundeerde beslissingen te maken over de kosten van diensten binnen private en publieke clouds. Hierdoor wordt er verantwoorder en efficiënter gebruik gemaakt van resources.
Geautomatiseerde operations: Het beheer van IT-diensten vandaag de dag vraagt om beheeroplossingen die nauw zijn geïntegreerd, gebruikmaken van big data-analytics en specifiek zijn gebouwd voor het dynamische karakter van het software-defined datacenter. Deze aanpak biedt een proactief beheer en ongekende operationele zichtbaarheid van de prestaties en het welzijn van de applicaties en onderliggende virtuele en fysieke infrastructuur, inclusief storage en netwerken.
Meerdere clouds en platformen: VMware cloud-beheeroplossingen ondersteunen heterogene hypervisor- en fysieke omgevingen, en multiple clouds. Ze bieden klanten verbeterde automatisering, met een unified beheeraanpak en keuzevrijheid en flexibiliteit.

VMware Cloud Management verbetert automatisering, heterogene ondersteuning en financiële zichtbaarheid
De nieuwe functies binnen het uitgebreide managementportfolio van VMware versterken VMware's inzet om oplossingen te bieden die nauw zijn geïntegreerd met VMware vSphere. Daarnaast wil VMware zijn klanten de keuzevrijheid bieden om diensten te draaien op diverse platforms en binnen een hybride cloud. De belangrijkste verbeteringen en het nieuwe aanbod omvatten:

vCloud Automation Center 6.0 – Business agility dankzij IT automation
VMware vCloud Automation Center biedt klanten de flexibiliteit die zij nodig hebben door de levering van gepersonaliseerde IT-diensten te automatiseren. De nieuwe release biedt klanten één oplossing voor de snelle levering van applicaties, waaronder application release automation en ondersteuning van DevOps automation tools, dankzij de bijvoeging van VMware vCloud Application Director.

VMware vCloud Automation Center 6.0 biedt klanten de mogelijkheid om binnen enkele minuten iedere IT-dienst op maat te ontwikkelen (zoals Hadoop-as-a-Service) om de huidige mogelijkheden aan te vullen voor out-of-the-box diensten voor Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Desktop-as-a-Service (DaaS). VMware vCloud Automation Center 6.0 introduceert ondersteuning voor VMware vCloud Hybrid Service, VMware NSX en Red Hat Enterprise Linux OpenStack-gebaseerde cloud-omgevingen.
Meer informatie over wat nieuw is in vCloud Automation Center 6.0.
Lees wat partners zeggen over vCloud Automation Center 6.0.

vCenter Operations Management Suite 5.8 – Geautomatiseerd operations management voor het mobiele cloud-tijdperk

De VMware vCenter Operations Management Suite biedt geautomatiseerd operations management waarbij gebruik wordt gemaakt van gepatenteerde analytics en een geïntegreerde aanpak voor prestatie-, capaciteits- en configuratiebeheer. De nieuwe release biedt verbeterde performance analytics voor bedrijfskritische applicaties waaronder Microsoft Exchange en Microsoft SQL Server. Daarnaast introduceert VMware vCenter Operations Management Suite 5.8 analytics voor een brede reeks storage-leveranciers en -apparaten waardoor beheerders configuratiefouten, resource-issues en prestatie-bottlenecks kunnen ontdekken. Nieuwe monitoring-dashboards bieden betere zichtbaarheid in applicaties die draaien op Microsoft Hyper-V en Amazon Web Services.

VMware vCenter Operations Management Suite 5.8 biedt IT-afdelingen de mogelijkheid te standaardiseren op één enkel operations management-platform voor hogere quality of service, operationele efficiëntie, controle en compliance voor alle applicaties en services die draaien op virtuele, fysieke en cloud-omgevingen.
Meer informatie over wat nieuw is in vCenter Operations Management Suite 5.8.

VMware IT Business Management Suite – Transparantie in kosten en quality of IT-services
De VMware IT Business Management Suite biedt transparantie in en controle over kosten en quality of IT Services waardoor CIOs de IT-activiteiten beter in lijn kunnen brengen met de bedrijfsprioriteiten. VMware introduceert VMware IT Business Management Suite 1.0 Standard Edition, een nieuwe toevoeging aan de VMware IT Business Management Suite. De oplossing is bedoeld voor het hoofd van de infrastructuur en biedt de mogelijkheid om snel te zien wat de kosten en het gebruik zijn van de virtuele infrastructuur binnen private en publieke cloud-omgevingen met VMware vCenter Server, VMware IT Benchmarking en VMware vCloud Automation Center. De oplossing maakt ook een vergelijking mogelijk van de interne kosten met de prijs van vergelijkbare infrastructuurdiensten van publieke cloud providers.

VMware IT Business Management Suite 8.0 Advanced- and Enterprise-edities introduceren aanvullende, persoonsgebaseerde dashboards, afgestemd op de specifieke behoeften van de CIO, CFO of IT-projectmanager.
Meer informatie over wat nieuw is in VMware IT Business Management Suite.

vCenter Log Insight 1.5 – Geautomatiseerde Big Data log analytics voor eenvoudige root cause-analyse
VMware vCenter Log Insight levert real-time inzicht en monitoring van data van applicaties, gevirtualiseerde infrastructuur en fysieke hardware waarmee de operationele efficiency wordt verbeterd, en kosten en troubleshooting-tijd worden verminderd. De integratie van VMware vCenter Log Insight en VMware vCenter Operations zorgt ervoor dat organisaties zowel gestructureerde als ongestructureerde data kunnen combineren en analyseren voor complete operations management.

VMware vCenter Log Insight 1.5 is geoptimaliseerd voor VMware vSphere en vereenvoudigt het gebruik van content packs die zijn ontwikkeld door partners voor verbeterd inzicht in logs van infrastructuursoftware en -hardware die veel wordt gebruikt in gevirtualiseerde en cloud-omgevingen.
Meer informatie over wat nieuw is in vCenter Log Insight 1.5.

VMware Business Continuity-oplossingen verbeteren uptime, verminderen complexiteit en kosten
Het verbeteren van de bedrijfscontinuïteit en disaster recovery blijft de belangrijkste redenen voor bedrijven om te virtualiseren*. Het beschermen van data is cruciaal bij iedere strategie voor business continuity en disaster recovery. VMware werkt samen met EMC voor de levering van VMware vSphere Data Protection, een backup-oplossing die de uitdagingen aanpakt van MKB-organisaties. VMware kondigt VMware vSphere Data Protection 5.5 Advanced aan dat mogelijkheden biedt voor verzekerde recovery, verbeterde efficiency en meer schaalbaarheid:

vSphere Data Protection 5.5 Advanced – Efficiënte en eenvoudige backup- en recovery-oplossing voor VMware vSphere
VMware vSphere Data Protection Advanced, op basis van EMC Avamar, levert storage-efficiëntie voor backups, en mogelijkheden de recovery te versnellen en ongeëvenaarde integratie met VMware vSphere. VMware vSphere Data Protection 5.5 Advanced biedt nieuwe functies waaronder netwerk-efficiënte backup datareplicatie, integratie met EMC Data Domain, een nieuwe Microsoft SharePoint-agent en geautomatiseerde backup-verificatie. Klanten profiteren van disaster recovery-bescherming, verbeterde schaalbaarheid en wereldwijde deduplicatie met EMC Data Domain, en applicatie-consistente backups voor Microsoft SharePoint.
Lees wat partners zeggen over VMware vSphere Data Protection 5.5 Advanced.

VMware Cloud Management Marketplace
VMware komt met de VMware Cloud Management Marketplace, één locatie voor betrouwbare beheeroplossingen van VMware en het ecosysteem van zijn partners. Klanten kunnen door het aanbod van beheeroplossingen bladeren, ze downloaden en uitproberen.

Nieuwe Cloud Management Services
VMware kondigt ook nieuwe professionele diensten aan die klanten helpen met hun strategie en technologie-roadmap om cloud-beheer- en automation-oplossingen te bepalen. De nieuwe Cloud Automation Design and Deploy-service focust op policy-based automation, waardoor klanten een cloud management-infrastructuur kunnen bouwen voor verbeterde project completion, operationele betrouwbaarheid en efficiëntie. Enhanced VMware Accelerate Advisory Services helpen organisaties de waarde te evalueren van oplossingen voor cloud operations- en cloud business-beheer.
Meer informatie over VMware Professional Services.

Prijs en beschikbaarheid
VMware’s verbeterde cloud management-oplossingen zijn naar verwachting beschikbaar in Q4 2013. VMware vCenter Log Insight 1.5 is direct te downloaden via een public bèta-programma, klik hier.

VMware vCloud Automation Center 6.0- en VMware vCenter Operations Management Suite 5.8- mogelijkheden zijn beschikbaar in VMware vCloud Suite 5.5. De prijs per licentie per processor start bij $4,995.
Lees het VMware vCloud Suite Pricing and Packaging whitepaper
Ga naar de VMware vCloud Suite Editions/Buy pagina

The VMware IT Business Management Suite is gelicenseerd per gebruiker. Meer informatie, ga naar de VMware IT Business Management Pricing/Buy pagina.

VMware vCenter Log Insight kost $200 per operating system instance zonder limiet voor hoeveelheid log data. Ga naar de VMware vCenter Log Insight Pricing/Buy pagina.

VMware vCloud Automation Center 6.0 en VMware vCenter Operations Management Suite 5.8 zijn ook a la carte beschikbaar en geprijsd per VM. Ga naar VMware vCloud Automation Center of VMware vCenter Operations Management Suite Pricing/Buy pagina.

VMware vSphere Data Protection Advanced 5.5 is naar verwachting beschikbaar in Q4 2013, en kost $1,095 per processor zonder restrictie voor aantal beschermde VMs per licentie. Ga naar VMware vSphere Data Protection Advanced Pricing/Buy pagina.

Klanten die geïnteresseerd zijn in VMware cloud-beheeroplossingen of VMware vSphere Data Protection 5.5 Advanced, kunnen terecht bij de hands-on labs op VMware Hands-on Labs Online.

* Forrester Research, “Server Virtualization Predictions for 2013,” March 2013

Ook nieuws plaatsen op DC Business?

Meer info
Verder lezen op DC Business
Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies